LA SURFERA GIRONINA NEU

2012-11-21 20:28

LA  SURFERA GIRONINA   NEU

Corria la temporada del 1994 i uns quants “snowboarders” pioners , instigats i capitanejats per en Joan Torrellas, varen decidir crear un club de snowboard.

Davant del poc interès de clubs d’esquí a formar seccions de aquesta nova disciplina a la neu ,neix el que coneguem avui com Club Esportiu La Surfera Gironina que engloba no tant sols l’ snowboard si no també windsurf, catamarà i tot allò que llisqui lateralment.

Aquell mateix any, el club va fer la seva primera competició:         “El Kamikasse”, primer pseudo SBX realitzat a Catalunya i a la península. Obert no tant sols al snowboard sinó també percussor del ski cross i també alguna edició amb snow-scotts (bicicletes de neu). El Kamikasse es la prova degana del snowboard català i molt probablement a nivell Ibèric. Hi te cabuda tothom, petits, grans, afeccionats, pros.... Per cert molts dels components actuals del equips nacionals en els diferents modalitats de snowboard, varen iniciar-se a la competició amb la nostra prova.

El Kamikasse no es tant sols una prova esportiva sinó que va mes enllà, i engloba actes soci,lúdic, gastronòmics i culturals. En resum es tota una festa de neu. Enguany arriben a la 17ª edició de les quals 13 s’han fet a Vallter 2000 i tres a Masella. El XVII Kamikasse esta previst per el dissabte 23 de Març de 2013 a Vallter 2000. No hi falteu!!!

La Surfera durant molts anys ha iniciat a milers de persones al snowboard mitjança cursets de caps de setmana i èpoques de vacances  a l’estació de casa nostra (de la Costa Brava) Vallter 2000.

Tenim una dilatada llista i palmarès d’esportistes amb varis títols de Campionat de Catalunya , d’Espanya, i extraordinàries posicions a Copa d’Europa, del Mon, Campionats del Mon i Jocs Olímpics d’Hivern.

Entre els esportistes mes rellevants comptem amb la Queralt Castellet, actual nº 1 del ranking Freestyle overall de Copa del Mon, el integrants del equip nacional de Half Pipe els germans Isaac i Rubèn Vergés, en el equip de Freestyle Carles Manich, en tecnificació de la FCEH Pau Bartolo i Jan Pujol, i promeses con Gery Reguant , Fiona Torelló, Bernat Ripoll.....

Com a històrics en Jordi Font, l’únic diploma Olímpic de Snowboard(4ª posició) en SBX a Torino 2006 i com no, les nostres entranyables i locals Helena i Clàudia Torrellas amb diferent títols i podis als Campionats de Catalunya i Espanya en PGS i PSL.

D’altre banda, el nostre club ha estat directament involucrat des de el 2000, en l’organització i col·laboració en els Campionats de Catalunya, d’Espanya, Copes d’Europa i del Mon organitzats en el nostre territori, així com en els Campionats del Mon 2011 a La Molina.

Des de la passada temporada, el club a posat en marxa el circuit mes important de snowboard de la península “Ibèric Snowboard Tour” (www.ibericsnowboardtour.com) amb proves dins el calendari internacional FIS a Portugal, Andorra i enguany també a Catalunya.

Som dons com veieu ,un club pioner amb snowboard també!!!

.....i recordeu  lo important  es sempre gaudir i divertir-se!!